pexels-photo-518543

Gebrek aan hiphop kennis van Nederlandse media wordt blootgesteld na het overlijden Lil Peep

We leven in een tijd waar hiphop de charts domineert en rappers als Boef en Broederliefde alle Nederlandse records breken. Hiphop is het grootste genre in ons land en wereldwijd maar alsnog lopen platforms als NOS duidelijk achter.

Donderdagochtend werd het nieuws de wereld in gebracht dat 21-jarige rapsensatie Lil Peep is gestorven en het hele medialandschap schreef of sprak erover. Naast de gebruikelijke hiphopblogs schreven de Nederlandse nieuwsgiganten ook over de gebeurtenis. Helaas lieten ze direct zien dat deze nieuwsgiganten lijden aan een gebrek aan kennis en/of interesse om research te doen.

Zo schreef de Telegraaf over Lil Peep maar verwezen ze naar de overleden rapper als een ‘YouTube ster’. Ook NOS schreef er over en hoewel zij Lil Peep wel netjes rapper genoemd hebben, faalden ze wel toen ze over de reacties van de hiphopwereld begonnen. Ze keken namelijk bij de tweets niet verder dan de eerste naam die ze zagen, namelijk hun Twitternaam. Zo noemde ze Post Malone, ondanks dat hij een #1 hit heeft, muziekgroep ‘Beerbongs and Bentley’s. Naar Lil Yachty werd verwezen als ‘muzikant King of Youth’. Iets beter opletten guys – zo moeilijk is het niet.

Telegraaf

NOSFAIL1

NOSFAIL