georgerrmartin21280-24129-pmjpg-c74b85_1280w

George R. R. Martin geeft aan dat de boeken anders zullen aflopen dan de tv-serie

Game of Thrones is afgelopen en de meningen zijn zwaar verdeeld. Er is een groep die tevreden is met de afloop, een groep die niet tevreden is en een groep die wilt dat seizoen 8 wordt herschreven. Maar wat vond de bedenker van Game of Thrones ervan?

George R.R. Martin doet voor alsof hij geen problemen had met het einde van de tv-serie. Toch zijn er de afgelopen jaren verschillende geluiden vanuit Martin gekomen dat hij niet tevreden was met de show. Toch heeft hij op zijn blog zijn bewondering gedeeld voor iedereen die betrokken was bij de show.

Ook geeft hij antwoord op de vraag van veel fans van GoT, gaan de boeken hetzelfde einde krijgen. George doet er een beetje vaag over maar uiteindelijk kunnen we conclusie stellen dat de boeken anders gaan eindigen.

“How will it all end? I hear people asking. The same ending as the show? Different? Well… yes. And no. And yes. And no. And yes. And no. And yes. I am working in a very different medium than [co-creators] David [Benioff] and Dan [Weiss], never forget. There are characters who never made it onto the screen at all, and others who died in the show but still live in the books.”