sim only

Zo fix je een goedkope, maar toch goede telefoon

Misschien zit je al een tijdje te denken aan het kopen van een goedkopere telefoon. Je telefoonrekeningen zijn hoog, maar eigenlijk wil je toch het liefst een modern toestel houden. De nieuwste iPhone’s en Samsung toestellen zijn nu eenmaal erg duur, daar kunnen we weinig aan doen. Maar in dit artikel geven we een aantal tips die er toch voor zorgen dat je minder betaald voor je smartphone.

Ga voor Sim Only
Abonnementen kunnen hoog oplopen. Wees daarom slim, en wees zuinig op je telefoon zodat ‘ie wat langer mee gaat. Gebruik daarom goede opladers, en geen goedkope meuk. Dan hoef je misschien geen kosten meer te maken zodra je abonnement voorbij is. In plaats van voor een nieuw abonnement met een nieuw toestel te kiezen, kun je dus beter de tarieven voor Sim Only vergelijken. Dan betaal je uiteindelijk echt veel minder per maand. Mobiele providers vergelijken is dus een goede tip als je al een goede telefoon hebt en daar minder voor wil betalen.. Het is ook nog eens duurzaam trouwens, want steeds naar een nieuwer toestel grijpen en de ander links laten liggen is niet erg goed voor voor de wereld.

via GIPHY

Koop een refurbished telefoon
Wat je ook kunt doen is een tweedehands telefoon kopen. En dan niet via Marktplaats, maar echt een ‘refurbished’ telefoon. Je hebt hier erg veel verschillende webshops voor. Refurbished toestellen zijn telefoons die bijvoorbeeld in de etalage stonden of als showmodel werden gebruikt. Aan de binnenkant mankeert er helemaal niks, soms zitten er alleen krasjes op. Je kunt zelf kiezen hoeveel sterren-telefoon je wil. Hoe meer je betaalt, hoe mooier en nieuwer het toestel is maar het is sowieso veel goedkoper dan een gloednieuwe telefoon.

Switch van provider
Heb je je eigenlijk weleens verdiept in de provider waar je bij zit? Is dit de beste keus voor jou? De prijzen kunnen namelijk enorm schelen. Sommige abonnementen zijn echt bedoeld voor workaholics die heel veel bellen, terwijl andere meer voor studenten bedoeld zijn die de hele dag scrollen op Instagram. Verdiep je daarom eens in welke providers en abonnementen er eigenlijk zijn en vergelijk de prijzen. Wedden dat je sowieso wel iets in prijs kan zakken als je wat research doet.