baflfloon

Google denkt dat wereldwijd ballonnen loslaten de sleutel tot wereldwijd 4G verbinding is

Besef even: meer dan de helft van de wereldbevolking is nog altijd niet verbonden met het internet. Als het aan Google ligt zal door Project Loon iedereen all over the world in de meest verre uithoeken kunnen internetten.

Het is realiteit dat meer dan de helft van de wereld geen internet kan ontvangen en wij hebben na een aantal jaren testen hier de oplossing voor gevonden“, vertelt Nick Kohli, program director van Project Loon, aan Metro.

Project Loon is een netwerk van geclusterde ballonnen die een 4G-signaal uitzenden. De ballonnen zijn voorzien met elektronica dat wordt aangedreven door zonne-energie – deze moeten uiteindelijk een ononderbroken internetverbinding creëren. Gevuld met helium zweven de ballonnen door de stratosfeer op twintig kilometer hoogte – in deze laag is is er nauwelijks turbulentie en zijn de windsnelheden te verwaarlozen.

Google is in 2013 op kleine schaal begonnen met het testen, door de kleine successen is Project Loon nu in een stroomversnelling terecht gekomen. Google heeft grote stappen gezet sinds een school in het afgelegen Braziliaanse dropje Agua Fria door Project Loon gebruik kon maken van het internet. Inmiddels is het gelukt om de ballonnen vanaf de aarde te clusteren in groepen en te sturen naar specifieke gebieden die extra internet behoeven. Check de video’s hieronder om te zien hoe Project Loon precies werkt:

Bron: Metro