bannerFBevent-GROW-earlybird-NIEUW

GROW Festival haalt onder andere Hef, Kevin en DJ Abstract naar onbewoond eiland vlakbij Almere

Dit wordt er eentje hoor: het GROW Festival op het onbewoonde eiland Utopia op 24 juni. GROW haalt niet alleen het beste wat Nederland te bieden heeft aan hiphop naar Flevoland, ook gaat het festival heel bewust om met duurzaamheid en groen. Dat wordt op een prachtig groen, onbewoond eiland met het oog op de skyline van Almere kijken naar artiesten als Hef, Crooks, Bokoesam, DJ Abstract, Kevin en Yung Nnelg.

Op drie verschillende podia kun je sowieso gaan kijken naar alle bovengenoemde namen. Maar ook het buitenland is vertegenwoordigd met onder andere Hamza Saucegod (BE) en Daniel OG (UK). Er is ruimte voor binnenlands talent, getuige namen als Kid de Blits, GHQST, Meru, Leafs, Tads Thots en Lo-fi Le-vi. Én er zijn DJs. SirOJ, Luc, Larry Appiah en DJ Abstract geven acte de présence en zullen Utopia Eiland op haar grondvesten doen schudden. Daar komt bij dat er komende weken meer namen aangekondigd zullen worden, dus met die line-up komt het wel goed.

GROWGROW

Naast de muzikale programmering biedt GROW een maatschappelijke, groene programmering aan. Onder de noemer GROW Unplugged zal het festival bezoekers prikkelen met opmerkelijke, slimme en grappige innovaties voor een groenere wereld. Zoals met Plastic Whale, een waste bakery. Wat een waste bakery doet? Nou, bijvoorbeeld van petflesdoppen skateboads, frisbees en boten maken. Soort van next-level recycling. Met dit soort initiatieven betrekt de organisatie bezoekers op een vernieuwende manier bij duurzame thema’s, iets wat wij van alleen maar aan kunnen moedigen.

Grow 4

Ten slotte gaat ook het Utopia eiland na het festival nuttig gebruikt worden: het wordt de komende jaren doorontwikkeld als broedplaats voor innovaties in voedsel, biodiversiteit, energie en beweging. Is er ooit een betere, duurzamere locatie geweest voor een festival? Wij denken van niet.

Early bird tickets voor GROW Festival zijn vanaf vandaag voor € 17,50 te koop via growfestival.nl. Voor updates over de line-up en het inhoudelijke programma kijk je ook op de site, of kun je GROW volgen via Instagram en/of Facebook. Het Facebook-event vind je hier. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken en meebouwen aan het festivalterrein? Mail naar info@growfestival.nl!