supreme-scarface-collection-14

Gucci gaat stoppen met bont

Mensen die opkomen voor dierenrechten kunnen opgelucht ademhalen: modegigant Gucci heeft bekend gemaakt om officieel te stoppen met het produceren van collecties waar bont in is verwerkt. Dit liet Marco Bizzarri, CEO van Gucci, gister weten.

Vanaf de lente/zomer collectie van 2018, die laatst al te zien was tijdens de Gucci show in Milan, zal de gehele collectie bontvrij zijn.

Ze gaan deel uitmaken van de Fur Free Alliance, een organisatie wat zich inzet tegen het vastzetten van dieren voor het gebruik van kleding. Een goed initiatief dus van Gucci dat lijkt deel te nemen aan een nieuwe trend in de mode-industrie. Brands als Armani, Hugo Boss en Calvin Klein hebben eerder ook al het besluit genomen om te stoppen met het doden van onschuldige dieren en het lijkt erop dat er nog veel gaan volgen.

De grote keuze is onderdeel van een 10-jarig plan volgens Bizzarri. Bizzarri, die de functie als CEO op zich heeft genomen in 2015, wilt zich dus meer gaan inzetten voor goede doelen om zo duurzaamheid meer naar voren te laten komen in de mode-industrie. Het lijkt er dus op dat we de komende jaren veel verschuivingen gaan zien binnen de alsmaar vernieuwende industrie.

Ben jij wel een fan van de bont artikelen van Gucci en heb jij toevallig 50,000 euro op zak dan kan je de laatste paar bont artikelen kopen op een veiling. Het geld dat wordt opgehaald met de veiling gaat regelrecht naar een goed doel.