Haagse rappers

Van deze Haagse rappers kunnen wij nog veel verwachten

De mooiste stad achter de duinen, van vloekend groen-geel, de rijgâhs en ooievaars, broodje êh met ûi en waar wij het vooral rustaaág aan doen. Ik heb het over de thuis basis van Haagse rappers als Skiezo,  Mula B, Louis Vos, Bartofzo, Frenna en ga zo maar door. Zoals al duidelijk is, maakt  de Nederlandse hip hop scene een opmars en horen we steeds meer nieuwe geluiden van the new wave. Veel grote steden (bijv. Amsterdam, Almere en Rotterdam)  dragen daar aan bij, maar zeker ook Den Haag:

Wally A$M 
Haagse rappers
Born en bred Hagenees, Wally begon zijn muziek carrière in het collectief A$M (Agga Street Music). Met zijn debuut EP Days Before Vrijheid wist hij de aandacht te trekken van grote labels en is inmiddels getekend bij Noah’s Ark.

Dencho A$M


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door WESTHOVENPLEIN (@dencho.asm) op


Ook uit A$M is, Dencho (spreekt uit als: Den-tjo), deze multidisciplinairy artist heeft een wel hele unieke en uiteenlopende sound. Zwoele, Grimy, trap en hip hop met een vleugje van de Caraïben.

Teach A$M


Dit bericht bekijken op Instagram

On Gang

Een bericht gedeeld door A$M2K39 (@teach.asm) op


Als er iemand uit de Haagse rappers groep een Hip Hop head is, dan is het wel Teach. Hij staat vooral bekend om zijn intelligente lines, dubbelzinnigheid en puns. Onlangs bracht hij samen met Dencho MANEKI-NEKO uit, waar dat allemaal in te terug te horen is.

Jack Faded


Dit bericht bekijken op Instagram

Deze crowd was zo lit, s/o y’all 🥵🥵🥵

Een bericht gedeeld door CHEF FADED (@jackfaded54) op


Den Haag kent veel Haagse rappers collectieven, zo ook 54 Gang die onder andere bestaat uit Juulz en Jack Faded. Jack kunnen we onderhand wel vader van de Haagse rappers noemen. Hij niet alleen zelf heel erg getalenteerd maar is ook erg betrokken binnen rap scene in de 5400.

Juulz


Je kan hem misschien kennen van zijn deelname aan FunX Talent Cloud. Jet Pack Juulz is net als Dencho een multidisciplinairy artist en tot nu toe nog independent van een label. Maar wie weet dat daar snel verandering in komt.

Boegie


Dit bericht bekijken op Instagram

🎬

Een bericht gedeeld door Im a Savage Ask About Me… (@boegie252) op


Aan dit rijtje kon deze Haagse moker niet ontbreken, Boegie maakt vooral kei harde trap muziek, en die shit is niet voor lieve jongetjes. Je hebt hem vast en zeker voorbij zien komen in 101 Barz sessies van Wilde Westen of KNALLER.

Locks Vegas


Deze rapper doet zijn artiestennaam wel eer met zijn prachtige lange dreads. Maar dat is niet het enige bijzondere, Locks Vegas is namelijk Den Haag’s Next Up!