D_faBzhXsAEoMM4

Meer dan half miljoen mensen willen Area51 bestormen: “let’s see them aliens”

Op een Facebook evenement komen steeds meer en meer mensen bijeen met 1 doel. Ze willen de geheime basis Area 51 in Amerika bestormen om te kijken wat daar nou echt te zien is. Al ruim 700.000 mensen meldde zich aan op het evenement. Het lijkt natuurlijk op 1 grote grap maar het blijft wel een kans op viraliteit, dus er zullen ongetwijfeld mensen het echt gaan proberen.

Maar wat is Area 51 dan precies? Het bestaan van Area 51 was jarenlang geheim. Er deden allerlei geruchten de ronde over wat er precies op de luchtmachtbasis in Nevada gebeurde. Zo zouden er wrakstukken van een ufo liggen die in 1947 was neergestort in Roswell.

In 2013 gaf de CIA documenten vrij waaruit bleek dat Area 51 inderdaad bestond. Maar informatie over ufo’s was niet te vinden in de documenten. De CIA en de Amerikaanse luchtmacht gebruikten de basis om spionagepiloten te trainen en nieuwe vliegtuigen testen. De proefvluchten zouden een verklaring zijn voor de vele meldingen over ufo’s die jarenlang in de omgeving van Area 51 werden gedaan.