international-post-office-south-africa

Half miljoen klanten kregen hun pakketje te laat binnen in december

Ik denk dat de meeste mensen hier wel last van hebben gehad vorige maand. Het was de feestmaand, of toe wel de drukste maand van het jaar. Dat betekent chaos in de postkantoren, en veel mensen hebben het gemerkt. Terecht dat mensen zeuren? Misschien wel. Uit onderzoek is gebleken dat in december ruim een half miljoen mensen hun bestelde pakketje te laat binnen kregen, bijna 100.000 meer dan in 2017.

Onderzoeker Frank Quix zegt dat ook Black Friday te druk was en zorgde voor paniek bij de postbedrijven. ”Kerst viel bijvoorbeeld gunstiger voor de webwinkels en veel aankopen zijn al in het Black Friday-weekend gedaan. En toch zijn de resultaten slechter. De kans dat je pakket te laat zou komen is toegenomen. Vooral Bol.com was het de sjaak tijdens Sinterklaas en Kerst. ”Verhalen van klanten die hun cadeau te laat gekregen hebben raken mij altijd weer. Als we beloven iets te leveren, dan moeten we dat ook doen,” biecht de directeur van Bol op.

De Consumentenbond zegt dat bedrijven de pieken van ver aan kunnen zien komen en de feestdagen niet als excuus kan gebruiken. ”Je kunt als bedrijf dan niet verrast zijn.” Aan de andere kant moet de consument ook niet zo naïef zijn vinden ze. Want even eerlijk, er zijn genoeg sukkels onder ons die op 3 december een cadeau bestellen voor 5 december en boos worden wanneer ze het niet op Pakjesavond hebben. ”Helaas constateren we toch ook dat consumenten hierin te naïef zijn en te makkelijk de webwinkel of de bezorger de schuld geven.