Berlin_Hauptbahnhof_U-bahn_-_train_type_F

Het Berlijnse OV werkt samen met Adidas voor een schoen waarmee je een jaar gratis kan reizen

We moesten het twee keer lezen voordat we het besef kregen dat het realiteit was: het Berlijnse openbaar vervoer heeft een samenwerking met Adidas.

Jarenlang was Berlijn de enige stad dat nog werkte met de traditionele, stiffe papieren kaartjes. Ze laten nu echter zien dat ze wel modern en “hip” zijn door een schoen te ontwerpen. Maar het is niet zomaar een schoen, want in de tong van de schoen zit dus een jaarabonnement. Dit betekent dat je voor de prijs van een nieuwe schoen, een jaar lang gratis kan reizen. Om het prijsverschil aan te tonen: de schoen kost 180 euro en een jaarabonnement kost 760 euro. Het scheelt dus bijna 600 euro.

Het beste? De schoen ziet er ook nog eens draagbaar uit. De sneaker is gehuld in de zwarte en gele kleuren van het interieur van de Berlijnse metro maar nog beter: die gekke confetti printjes die ze overal gebruiken voor stoelen zijn er ook in verwerkt. Zo laat het openbaar vervoer in Berlijn zien dat ze modieus zijn, in plaats van onze Nederlandse OV-bedrijven die eigenlijk alleen maar modieus te laat kunnen komen.