Screen Shot 2019-07-05 at 12.40.45

Het eerste Nederlandse Queer Rapduo ‘LIONSTORM’ releast visuals ‘No H8ro’

In de hiphopwereld zijn er niet heel veel queer rappers, of in elk geval niet die er voor uit komen. En als ze het dan wel zijn, dan wordt daar gelijk door iedereen over gesproken. Zoals over Jaden Smith en Tyler, the Creator die nu wel of niet een relatie hebben en vorige maand tijdens de pride kwam nieuwkomer Lil Nas X via social media uit de kast. In Nederland zijn we nu in elk geval twee queer rappers rijker; maak kennis met het eerste Nederlandse Queer Rapduo ‘LIONSTORM’.

LIONSTORMpers5

LIONSTORM is een lesbisch hiphop-duo dat bestaat uit Gale Rama en Sterresoet van Schooten. Vandaag releasen ze hun allereerste videoclip die hoort bij hun single ‘No H8tro’. In hun track hebben ze het over de combinatie van lesbisch zijn en hiphop. Zo vertellen ze dat ze rolmodellen in de hiphopwereld hebben gemist tijdens hun jeugd. Om andere jonge queers hier van te voorzien én hun liefde voor hiphop te uiten, zijn zij zelf een rapduo gevormd.

De video en het nummer hebben een krachtige uitstraling die ook terugkomt in de kleding. Hiervoor werken de vrouwen samen met Patta, Neenah, Josephine Zwaan en Paradiso Melkweg Producties. Gisteravond werd de video getoond in de Melkweg Expo in combinatie met een foto-expositie en deze zomer zijn ze onder andere al te vinden op Down the Rabbit Hole en tijdens Pride Amsterdam. Check de video van ‘No H8tro’ hieronder.