great barrier reef

Het Great Barrier Reef is voor 93% vernietigd – gefeliciteerd mensheid!

Lieten we je net nog even weten: zo mooi is het om je eigen leven achter te laten en op avontuur te gaan. Maar het is gelijk ook even tijd voor een wake-up call, nadat we al eerder een infographic maakten over hoe we het milieu opfokken. Want weet je: als jij zo graag nog de tropische avonturier wil uithangen, is het misschien tijd dat je ook een keer gaat nadenken over het behoud van deze gebieden. Want om maar even rauw op je dak te vallen deze ochtend: gefeliciteerd mensheid, we hebben 93% van The Great Barrier Reef verneukt.

‘Is toch niet mijn schuld?’ Oh jawel hoor, we dragen allemaal ons steentje bij in de vorm van global warming. En het is heel makkelijk om boos te worden en te vinden dat er wat moet gebeuren, maar er ook écht iets aan doen is moeilijker. Waar moet je beginnen? Het is het eeuwenoude dilemma van: ik kan in mijn eentje niks veranderen, en als ik mijn eentje verander, loop ik achter op de rest. Nou – om maar een begin te maken op het antwoorden van die vraag hebben wij alvast voor je gegoogled op: ‘how to save the world’. Kan je alvast beginnen met het het redden van de wereld, mocht je ooit nog een keer de avonturier willen uithangen. Of gewoon omdat je graag wil dat deze wereld niet geheel naar de tering gaat.

Voor wereld-reddende tips, zie hier, hier en hier vind je waarom we zulke egoïstische primaten zijn. Kan je misschien nog wat aan persoonlijke reflectie doen voor tijdens het vergroenings-proces.