pexels-photo-402687

Het kabinet wil de verkoop van lachgas aan banden leggen

Lachgas wordt de laatste jaren steeds meer en door steeds jongere mensen gebruikt. Daar wil het kabinet wat aan doen, en dus willen ze de verkoop van lachgas aan minderjarigen aan banden leggen.

Ook willen minister Bruno Bruins, van Medische Zorg en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid een maximum stellen aan het het aantal patronen dat winkels mogen verkopen aan hun klanten. Hierover gaan zij overleggen met detail- en groothandels:” Vooral voor de groep heel jonge gebruikers, bij wie het de vraag is of het gebruik van lachgas een opmaat voor ander middelengebruik kan zijn, vinden wij het belangrijk dat er op bepaalde punten actie wordt ondernomen.”

Ookal gebruikt het grootste deel gebruikers het middel maar af en toe, er is wel een stijgende lijn te zien in het aantal gebruikers. Vaak krijgen mensen er ook hoofdpijn van en worden ze duizelig. Op lange termijn zijn er concentratieproblemen en vermoeidheid. Binnenkort wordt het jongeren daarom minder makkelijk gemaakt om aan lachgas te komen.

Bron: Nu.nl