kleine

Het all star album van Lil Kleine ‘Jongen van de Straat’ is uit

We zijn er de afgelopen tijd erg mee ge-teased, de gouden muntjes op instagram van iedere superster die als collab heeft bijgedragen aan het album ‘Jongen van de Straat’ van Lil Kleine. Het lijkt alsof alle A-listers van de Nederlandse rapgame te horen zijn. Om maar even een paar bescheiden namen te noemen: Frenna, Josylvio, Snelle en Ronnie Flex.

Alsof dat niet genoeg is om een zieke plaat neer te zetten, ging onze topper Jorik nóg een stap verder – of liever, een landsgrens verder – door collabs aan te gaan met niemand minder dan Wizkid voor de track ‘Aan Je Zitten’ en Maleek Berry voor de track ‘Ogen’. Op deze laatste is ook SFB-frontman Frenna te horen.

Wizkid is onder andere bekend van ‘One Dance’, een dikke featuring met Drake, en van ‘Shabba’ (ft. French Montana, Trey Songz en Chris Brown). De Nigeriaans-Britse Maleek Berry kennen we van harde afrobeats als ‘Kontrol’ en ‘Flashy’. Het album is voor het grootste deel geproduceerd door Jack $hirak en ook de tikken van Reverse en Yung Felix zijn te horen. Is het te vroeg om te zeggen dat dit het meest succesvolle album van 2020 wordt?

Check de eerste single, titeltrack ‘Jongen van de Straat’ (met een paar interessante cameo’s):