Stacii Samidin x Puma x Chipsocial 2017_001

Het verhaal van CHIPS, het collectief dat een nieuwe kant van Rotterdam laat zien

In samenwerking met PUMA zal BALLINNN’ in de aankomende weken haar licht laten schijnen op verschillende collectieven uit verschillende steden. Collectieven die dicht bij de straat zijn en door hun eigenzinnigheid een eigen lane aan het creëren zijn. First up: CHIPS uit Rotterdam.

Eens in de zoveel tijd staat er een collectief op dat dermate sterk, doelgericht en inspirerend is dat ze een complete nieuwe wave aan energie met zich meebrengen. Een voelbare energie die niet alleen het collectief, maar ook hun directe omgeving naar nieuwere hoogtes stuurt. CHIPS is zo’n collectief.

De Rotterdamse groep bestaat uit wisselende creatives die allemaal iets unieks brengen. DJ’s, kunstenaars, fotografen – alles valt in het brede spectrum van CHIPS. Het is een smeltkroes van verschillende stromingen, die samen komen om creativiteit te vieren.

Dat zie je terug in alles wat CHIPS aanraakt en uitzet. Hun wekelijkse clubavond in BAR is daar een toonbeeld van – de programmering is gedurfd. Waar het bij andere feestjes funest is als twee compleet verschillende muziekstijlen gedraaid worden, wordt het bij CHIPS juist aangemoedigd. Experimenteren, verbreden en vernieuwen – daar draait het om.

Stacii Samidin x Puma x Chipsocial 2017_005

Het is dan ook niet gek dat CHIPS als collectief niet in een hokje te plaatsen is. Muzikanten, dichters en zelfs meubelmakers komen allemaal bij elkaar om het platform naar een hoger level te tillen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de stad. Voor de cultuur. Allemaal met één duidelijke basis: streetculture.

Dat is waar het allemaal begon voor de boys van CHIPS. De straat bracht ze samen, leerde ze over normen en waarden – bracht ze de cultuur bij. Door de straat staan zij waar ze nu staan. Door de straat brengen zij CHIPS nu naar de lucht en slaan ze hun vleugels uit: dit jaar reist het collectief wederom naar de verre horizon en doet het o.a. China, Singapore en Indonesië aan. Hiermee zetten zij CHIPS niet alleen in Rotterdam, maar wereldwijd neer als een innoverend platform voor creativiteit.

Stacii Samidin x Puma x Chipsocial 2017_002

Daarmee is de link tussen CHIPS en PUMA goed te leggen. PUMA weet als geen ander de streetculture bij elkaar te brengen om het merk, te experimenteren en te vernieuwen – en dat is te zien aan de nieuwe Run The Streets-collectie. Deze collectie is de klassieke betrouwbaarheid van PUMA, brengt een ode aan de dynamiek van de straat en is innoverend; het is de collectie die laat zien dat PUMA meer is dan de classics, terwijl tegelijkertijd de classics niet vergeten worden.

Stacii Samidin x Puma x Chipsocial 2017_006 Stacii Samidin x Puma x Chipsocial 2017_004 Stacii Samidin x Puma x Chipsocial 2017_007

VIDEO: Provoke
DIRECTOR:
 Thungya Phan
DOP: Ebeneza Blanche
PHOTOGRAPHER: Stacii Samidin
MUSIC: Rudebeats