Schermafbeelding 2017-05-12 om 13.56.25

Het verlaten Land van Ooit wordt omgetoverd tot festivalterrein

Je zal er in je jeugd vast wel eens geweest zijn. Zo niet, dan heb je écht wat gemist en Kloontje het Reuzenkind nooit in het echt kunnen ontmoeten. In z’n gloriejaren werd het pretpark door duizenden kinderen bezocht, maar tegenwoordig ligt het terrein er maar verlaten en apocalyptisch bij. Er gaan nu geruchten rond dat een Amsterdamse organisatie bezig is met een vergunning voor een festival op het terrein.

Het Land van Ooit was een themapark in Drunen, Noord-Brabant, waar kinderen de baas waren. Het Land van Ooit zat vol met ridders, lakeien en andere figuren waaronder dus Kloontje het Reuzendkind, Sap de Aardwortel en De Luie Lakei. Helaas werd het themapark met z’n attracties, theatervoorstellingen en de grootste springkussen die je als kind ooit hebt gezien, in 2007 failliet verklaard.

De organisatie uit Amsterdam probeerde vorig jaar ook al een vergunning te krijgen voor een festival op het terrein, maar tevergeefs. Dit jaar proberen ze het nog een keer, als we de rumours mogen geloven. Het zal dit keer gaan om een kleinschaliger festival voor ongeveer 3000 man. Dus haal tegen de tijd dat er groen licht gegeven wordt snel je kaartje op internet, want er zullen vast een stuk meer dan 3000 90’s kids staan te popelen om een nostalgische dag te beleven in het Land van Ooit.

Bron: Manify.nl
Foto’s: Jan van der Veen // Renske Coolen