Schermafbeelding 2019-10-02 om 15.16.21

Hier eet je de allerlekkerste burgers in Utrecht

Eerder schreven we al over de lekkerste burgers in Amsterdam, maar deze keer nemen we Utrecht onder de loep. Ook hier vind je allerlei leuke burgertentjes – van vette, rijkbelegde broodjes tot aan gezonde, plantaardige varianten. Bekijk ze hieronder, en je weet waar je de volgende keer moet zijn in ‘U’.

Meneer Smakers


Bij Meneer Smakers eet je burgers met namen als ‘Tante Connie’ of ‘Broer Marco’. Ook voor een lekkere portie (zoete aardappel) friet met truffelmayo kan je hier prima terecht. Je hebt lekkere vega opties zoals de geitenkaasburger en zelfs een vegan burger.

Pickles Burgers & Wines


Bij deze hamburgerzaak heb je allerlei verschillende opties en elke week een weekburger.Pickles Eigenaar Michiel Houdkamp heeft dit jaar de tweede prijs gewonnen van de verkiezing ‘Lekkerste Hamburger 2019′, en dat zegt ook wel wat.

Beers and Barrels


Als je zin hebt in een stevige burger en een lekker speciaalbiertje, dan moet je hier zijn. In de oude kelder aan de Oudegracht zit je goed, buiten aan het water is er ook plek.

Ellis Gourmet Burger


Op het Neude tussen de gezellige terrasjes zit ook een burgerzaak. Ze hebben naast goede burgers, ook allerlei lekkere snacks en tosti’s en je zit lekker buiten.

Five Guys


Mocht je het nog niet weten, er zit ook een Five Guys in Utrecht. Deze zit op het plein bij Centraal Station, dus perfect om snel even te halen. Hier vind je de meest Amerikaanse juicy burgers en de knapperigste frietjes.

RUIG


Voor echte ruige burgers moet je bij RUIG zijn. Ook deze tent zit vlakbij Utrecht Centraal. Naast burgers serveren ze ook stevige steaks en uitgebreide toetjes.

WAKU WAKU


Dit is misschien niet specifiek een burgerrestaurant, maar die serveren ze wel. Alles wat je hier eet is plantaardig, dus alle Utrechtse vegans kunnen hier terecht. Je kan er vegan junkfood eten zoals de famous ‘The Waku Waku Burger’, bitterballen en ook een vegan kapsalon.