1499359174078-Khalid_Noisey_05_JH

Hoe Free Spirit perfect is met al zijn muzikale uitersten

Hoe vaak kom je een album tegen waar zowel productiecredits van Murda Beatz én Father John Misty op te vinden zijn? Het is de definitie voor het ‘genreloze’ album dat Khalid heeft neergezet, waarmee hij effortless verschillende sounds met elkaar weet te verbinden.

Deze week voegde Khalid plotseling A Boogie Wit A Hoodie toe aan de track ‘Right Back’. Daarmee is het album ‘Free Spirit’ compleet. Een mooi moment om dieper in te gaan op de tracks, de producties en hoe alles naadloos samenvalt.

In 57 minuten wordt je mee genomen door de reis die Khalid aflegt in het volwassen worden. Daar horen ups en downs bij, en dat is meteen te merken aan de verscheidenheid in tekst, producties en zang. Zo is het eerste nummer dat Khalid uitbracht voor dit album ‘Talk’; een groovy dance nummer wat geproduceerd is door Discolure. Hiermee zette hij gelijk de toon voor de rest van het album en laat zien van alle markten thuis te zijn.


Dit bericht bekijken op Instagram

back in Texas

Een bericht gedeeld door Khalid (@thegr8khalid) op

De twee nummers ‘Better’ en ‘Saturday Night’ waren al bekend – ze zijn afkomstig van zijn EP Suncity en voegen met de akoestische gitaar net dat beetje gevoelige toe wat we van Khalid gewend zijn. Dan staan er ook nog een paar pop nummers zoals ‘Alive’ en ‘My Bad’ op die iedereen wel kan waarderen. Maar Khalid neemt toch risico’s, zo merk je dat hij zijn songwriting naar een nieuw stadium heeft gebracht door donkere thema’s te bespreken zoals in ‘Free Spirit’ en ‘Outta My Head’. In dat laatste nummer werkt hij samen met John Mayer – en dit blijkt een hele goede combi te zijn.

Dit is niet de enige trouwens, het nummer wat zijn naam eer aan doet is ‘Heaven’. Khalid kan daar zijn krachten perfect bundelen met singer songwriter John Misty. Voor wie dit een stapje te diep gaat, kan door naar het nummer met MurdaBeats ‘Don’t Pretend’. Khalid laat zien dat zijn stem naadloos samengaat met de beats van hitmaker Murda, wie o.a. met Gucci Mane en Drake samenwerkt.


Dit bericht bekijken op Instagram

light on our feet

Een bericht gedeeld door Khalid (@thegr8khalid) op

Ondanks alle bovenstaande verschillen, klinkt het album als één geheel door de stem van Khalid die overal bij aan blijkt te sluiten en de mensen met hij werkt zorgvuldig uit te kiezen. Beluister ‘Free Spirit’ nog eens hieronder .