2-2

Hoe kan het zijn dat Oh My! Music Festival binnen 24 uur is uitverkocht?

Het festival landschap in Nederland is aan het veranderen. Hiphop is gegroeid tot het populairste genre in Nederland en dat zien we terug aan de festivals; WOO HAH! is de smaakmaker van de afgelopen jaren en na vorig jaar zijn ze op een eenzame hoogte wat betreft hiphopfestivals in Nederland.

Dat werd pijnlijk duidelijk toen Encore deze week aankondigde dit jaar geen Encore Festival te organiseren. Er is echter ook een tegengeluid: Oh My! Music Festival lijkt niks te voelen van WOO HAH!’s monopoly en claimt zelfs al haar tickets verkocht te hebben binnen 24 uur.

Dit roept natuurlijk de nodige vragen op zich af, want hoe kan het zijn dat het ene festival de stekker eruit moet trekken terwijl de ander het meest succesvolle jaar tot nu toe tegemoet lijkt te gaan?

We hebben wat rond gesnuffeld op het internet en zijn achter een paar dingen gekomen. Neem bijvoorbeeld de headliners – Meek Mill staat bovenaan de line-up, maar hij zou getweet hebben dat de boeking nep was en dat hij wegens zijn voorwaardelijke straf het land niet uit mag. Oh My! heeft zelf al (half) gezegd dat hij wel echt komt.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 13.14.10

Ook ontstonden er vraagtekens omdat er op sommige sites/pages werd gecommuniceerd dat Wizkid een andere headliner was, terwijl hij nergens op de site te vinden is. Toen we deze screenshots zagen, viel ons op dat alles in het Engels was. Toen we op Twitter op de hashtag #OhMyFestival zochten, kwamen we uit op bijna alleen maar tweets uit de UK – en zagen we dus dat de interesse voor het festival voor een groot gedeelte bestaat uit onze Britse buren.

Hoe ze zo’n buzz in de UK hebben bewerkstelligd blijft ons ook een raadsel – maar feit is wel dat iedereen aan de andere kant van het kanaal het lijkt te hebben over dit festival. Maar als je beseft dat er meer dan 50 miljoen mensen in Groot Britannië wonen, dan zijn 10.000 verkochte kaartjes opeens niet zo moeilijk meer.