IMG_4287

KLEAR omarmt innovatie als geen ander

In samenwerking met PUMA zal BALLINNN’ de aankomende weken haar licht laten schijnen op verschillende creatieve collectieven uit verschillende steden. Collectieven die dicht bij de straat staan en die door hun eigenzinnigheid een eigen lane gecreëerd hebben. Next up: KLEAR uit Amsterdam.

IMG_4363

KLEAR is een collectief dat dit soort genres niet alleen omarmt, maar ook een kans biedt. Zij focussen zich op een genre dat zo nieuw, gemixt en onbekend is dat het zelfs onmogelijk is om er één definitieve naam voor te kiezen. Futurebeats, futuresounds, RnB/future – zijn allen veelbesproken en worden gebruikt, zonder dat er één standaardnaam wordt gebruikt.

Gelukkig heeft een genre geen vaste naam nodig. Muziek doet niet aan namen – het doet aan gevoel. Sfeer. Emotie. De juiste muziek beïnvloedt je leven op positieve wijze – en dat is precies what KLEAR is all about. Het uitstralen van positiviteit en het connecten van mensen.

IMG_4348

In Amsterdam is KLEAR een begrip als het gaat om progressiveness. Wie weleens op een feest van KLEAR is geweest kan dat beamen. De intensiteit van de muziek, gecombineerd met de diversiteit van de acts en de verbroederende energie zorgen voor een ongelooflijke synergie die zijn gelijke niet kent.

KLEAR gaat echter verder dan het organiseren van feesten. Onder de noemer KLEAR collective werken de music minded genuises samen aan muzikale uitspattingen die in lijn zijn met het gedachtegoed van KLEAR. Ze organiseren niet alleen, ze creëren en distribueren ook. Dit alles met als backbone street culture.

De combi van KLEAR en PUMA is dan ook een logische. Bij PUMA draait het om constante innovatie en op een nieuwe manier naar het verleden kijken, net als bij KLEAR. De – net gereleasde – Tsugi sneakers uit PUMA’s Run The Streets campagne vallen in een nieuwe categorie. Eentje die symbool staat voor dynamiek. Voor innovatie. Die alles in zich heeft om een klassieker te worden, net als het genre dat KLEAR vertegenwoordigt dat ook heeft.

IMG_4367 IMG_4378

VIDEO: Provoke
DIRECTOR: Thuynga Phan
DOP: Ino van der Sande
PHOTOGRAPHER: Sybren Tieleman
MUSIC: @krankjoram
THANKS TO: Traklab

FOLLOW KLEAR:
@Wantigga
@j.s.d.f
@gurneychampion
@jael7_
@rana.vatanparast
@arjunseohawan
@martinlucasruben
@managerpiet
@degerben