BOOM 3 _MEGABOOM 3_Hypebeast_Anechoic Chamber_Pierre 2

Hoe producer Pi’erre Bourne zijn passie voor geluid herontdekte

“Ayo Pi’erre, you wanna come out here?” is een veelgestelde vraag. Niet omdat mensen oprecht benieuwd zijn of Pi’erre naar buiten wil komen, maar vooral omdat het zijn tag is die je op tal van tracks hebt gehoord. Laten we eerlijk zijn – de tag wordt op Playboi Carti’s ‘Magnolia’ net zo hard meegeschreeuwd als de hook.

P’ierre is echter meer dan een catchy tag. Veel meer. De producer van o.a. Carti, Young Nudy, 21 Savage en de A$AP Mob rapt zelf ook (en doet dat heel aardig) én studeerde vroeger Sound Engineering aan SAE Institute. Niet meer dan logisch dat Pi’erre Bourne, een man wiens leven draait om geluid, graag op de uitnodiging van het bluetooth speaker merk Ultimate Ears inging om hun passie voor muziek te kunnen delen.

Hypebeast_UE_506

Pie’rre heeft niet veel nodig – hij is een rapper opgegroeid met produceren op weinig apparatuur, in plaats van altijd in decked out studio’s te zitten. Kenmerkend is dan ook dat hij niet veel meer nodig heeft dan een bluetooth speaker en zijn laptop om muziek te produceren. Pie’rre is aan het werk in het gebouw waar Jerry Harvey 23 jaar geleden de innovatieve onderneming ‘Ultimate Ears’ startte, een onderneming die voor hem veel betekent heeft op het gebied van geluid.

Door zijn geschiedenis als engineer heeft hij niet alleen liefde voor geluid, hij begrijpt lagen die andere mensen niet horen. Wat is een betere plek om je liefde te herontdekken dan bij de maker van bluetooth speakers die werd bestempeld  als ‘de pionier van de 360 mobiele muziekervaring’.

De BOOM 3 en MEGABOOM 3 speakers zijn gemaakt met het doel om geluid te perfectioneren met behulp van de nieuwste materialen en technologieën. Ze moesten makkelijk in gebruik zijn voor iedereen. Ze zijn licht, klein en bijna onverwoestbaar maar ook nog flashy – niemand wil oppullen op een bbq met een lelijke speaker. Nadat Pi’erre de paarse MEGABOOM 3 speaker bestudeerd heeft, krijgt hij de afdeling ‘Audio Engineering’ te zien, waar hem wordt uitgelegd hoe het auditieve systeem van de luidsprekers werkt. Het is maar moeilijk te begrijpen hoe er zó veel geluid uit zo’n kleine speaker kan komen.

Hypebeast_UE_063 (1)

 

De volgende kamer waar P’ierre binnenkomt is een echovrije kamer waar het oorverdovend stil is. Hij zet de MEGABOOM 3 aan en pas nu beseft hij dat wat hij ooit op school geleerd heeft, ook echt werkt. Voor hem als producer is het belangrijk om te kunnen mixen en masteren in een ruimte waar het écht stil is. Die stilte wordt ook gebruikt bij Ultimate Ears, om het geluid te testen.

Schermafbeelding 2019-02-21 om 15.57.13

Na alle testruimtes en bluetooth speakers uitgebreid bekeken te hebben, is het tijd voor Pi’erre om te gaan. Maar niet met lege handen, hij neemt zijn eigen paarse Ultimate Ears MEGABOOM 3 mee. Voor Pi’erre betekende deze dag het herontdekken van geluid. Hij sliep een jaar geleden nog op de bank van een vriend en had toen alleen een mobiele opnamestudio. Constant was hij op zoek naar hoe hij het beste geluid kon krijgen, net zoals Ultimate Ears. Nu had hij het eindelijk gevonden en liep lachend het pand uit: “Y’all really on one. I’m gonna have to use these for my next listening party.”

Wil jij ook zo’n geluidservaring als Pi’erre meemaken? Check de website van Ultimate Ears voor meer info!