codypatta

Hoe Sevn Alias, Patta en Cody Gakpo constant #NewLevels bereiken

Bij ambities horen doelen. Dat is niet alleen algemeen bekend, het is de rode draad in veel carrières van de mensen waar je naar opkijkt. Nieuwe levels voor jezelf blijven zetten, constant. En dat is precies waar #NewLevels om draait.

In de aankomende weken zullen we verschillende mensen & collectieven aan het woord laten die constant #NewLevels aan het creëren zijn. Mensen die van niets, iets hebben gemaakt. Die constant negativiteit omzetten in positiviteit. Leidend daarin is Cody Gakpo, een veelbelovende 19-jarige voetballer uit Eindhoven. Al 12 (!) jaar lang speelt Cody voor de profclub uit Eindhoven, waar hij furore maakt in de jeugdelftallen. Dit jaar zou wel eens het jaar van zijn doorbraak kunnen zijn – de definitie van New Levels.

We hebben Cody geïnterviewd om nog dieper in te gaan op zijn #NEWLEVELS.

Wat is voor jou de definitie van New Levels?
Voor mij betekent dat dat je altijd naar een hoger niveau wilt gaan en dat je altijd blijft doorgaan. Jezelf pushen naar steeds weer een nieuw doel. Je moet passie hebben voor wat je doet en doelen stellen.

Welke negatieve situatie heb jij omgedraaid naar iets positiefs?
Het kan bij voetbal heel snel misgaan, zoals een kleine blessure of bijvoorbeeld als je verliest. Je hebt te dealen met veel tegenslagen. Er is dus niet echt een specifiek moment voor mij geweest, maar het is meer dat je elke kleine tegenslag aan moet kunnen en deze om moet zetten in iets positiefs. Die negatieve gedachten moet je gewoon uitschakelen, want je kan niet stilzitten.

Wat is de grootste Challenge die je bent overkomen?
Dit was twee jaar geleden toen ik mijn kuitbeen had gebroken. Ik moest toen twee maanden in het gips en het was aan het begin van het seizoen, slechte timing. Ik mocht toen in de derde maand weer bewegen maar was pas na zes maanden echt weer de oude. Je moet dan weer helemaal in vorm komen. Dat is wel echt het ergste wat je kan overkomen als voetballer. Ik heb toen ik jonger was weleens een spiertje gescheurd maar als je echt jong bent maakt dat nog niet zoveel uit.

In elke aflevering van de #NewLevels serie die je in de aankomende weken gaat zien komt Cody terug, elke keer met een ander thema of persoon. Denk daarbij aan een Sevn Alias, die in zijn loopbaan te maken kreeg met een kaakchirurg waardoor hij opnieuw moest leren rappen. De carrière die hij voor zichzelf aan het opbouwen was, moest op een compleet nieuwe manier nieuw level ingeblazen worden. Terug naar de basis, en vanuit daar de fundering leggen voor het worden van één van de succesvolste rappers die het land rijk is.

Of  Patta, waarvan de founders een compleet nieuwe cultuur moesten opbouwen from scratch. Beginnende uit een liefde voor sneakers en het niet kunnen bereiken daarvan, tot het bouwen van een imperium dat over de hele wereld strekt en letterlijk het beginsel was van de Amsterdamse straatcultuur. New Levels op alle schalen.

Beiden zijn ideale exemplaren voor de #NewLevels mentaliteit, waarvan je hier in de aankomende weken nog flink wat gaat terugzien. Check BALLINNN.COM/NEWLEVELS voor alle stories.

Benieuwd naar de volledige #NEWLEVELS video? Deze bekijk je hieronder.