Screen-Shot-2015-10-23-at-11.13.55-AM

Hoe TOMMY Jeans anno 2019 de 90s nog steeds omarmt

TOMMY JEANS bracht gister haar Archive collection uit, gevuld met historische pieces van TOMMY die in een nieuw jasje zijn gestoken. De nieuwe collectie staat bekend om zijn zijn tijdloze karakter, maar brengt nog wel genoeg saus voor 2019.

Dat tijdloze karakter komt nog veel beter naar voren als je de 2019 collectie naast iconische TOMMY pieces uit het verleden legt. Vooral uit de 90s, de jaren dat TOMMY zich voor altijd innig verbond met hiphop en RnB, is veel inspiratie gehaald voor de TOMMY Archive capsule collection – sommige pieces zijn revivals van iconische momenten uit het verleden. Kijk maar even mee.

Snoop Dogg bij Saturday Night Live

In 1993 maakte Snoop Dogg zijn debuut met zijn classic album ‘Doggystyle’. Het maakte hem één van de populairste rappers van de West Coast en zorgde ervoor dat hij zijn TV debuut maakte bij Saturday Night Live. Snoop maakte dat debuut in een iconische fit: een oversized TOMMY Rugby Polo. De polo’s waren binnen een week door heel Amerika uitverkocht.

0135237-DM0DM07245CHS-FL-ST-F1

Destiny’s Child en TLC in TOMMY JEANS

Afbeeldingsresultaat voor destiny child tommy

R&B was op zijn grootst in de jaren 90′ en veel R&B sterren uit die tijd waren dripped out in TOMMY. De groep TLC, bekend van hits als ‘No Scrubs’ of ‘Waterfalls’ stond model voor de eerste fashion show van TOMMY JEANS in de jaren 90′.

Eind jaren 90 kende ook de doorbraak van Destiny’s Child, de voormalige supergroep met o.a. Beyoncé en Kelly Rowland (voor de jongeren onder ons die het niet weten). Ook Destiny’s Child was regelmatig te zien in de iconische gear van TOMMY JEANS – waarvan sommige looks nu ook weer in de Archive collection opduiken.

Afbeeldingsresultaat voor tlc tommy

Aaliyah als hét gezicht van TOMMY JEANS.

Last but not least is er natuurlijk de invloed van wonderkind Aaliyah. In 1996 werd Aaliyah het gezicht van TOMMY JEANS en als iemand het gevoel van TOMMY op de juiste manier uitstraalde was dat Aaliyah wel.

Wat dacht je van de baggy tuinbroek met het TOMMY logo op de voorkant? Dit is een piece dat de meeste mensen direct zullen noemen als ze aan hip-hop en R&B uit de jaren 90′ denken, met dank aan Aaliyah natuurlijk.

0135238-DM0DM072481A4-FL-ST-F1

De collectie zelf bemachtigen? Dan moet je snel zijn — de Archive collectie bestaat uit maar 5000 pieces. Bemachtigen? De capsule is vanaf nu verkrijgbaar in de TOMMY Store op de Amsterdamse Kalverstraat of via de MYTOMMY app.