Screenshot 2019-05-16 at 11.45.22

Hoe Travis Scott de term ‘rockster’ opnieuw heeft uitgevonden

Hiphop wordt al jarenlang ‘het nieuwe rock ‘n roll’ genoemd. Geen gekke vergelijking, aangezien het stokje letterlijk is doorgegeven. Meerdere stokjes, zelfs. Het stokje van de hitlijsten, van de grootste shows en van het vaakst in het nieuws komen. Hiphop is everywhere en rappers zijn de nieuwe rocksterren.

Er is echter één rockster van nu die boven de rest uitstijgt: Travis Scott. Iemand die de titel van rockster niet alleen claimt, maar opnieuw aan het uitvinden is. Hoe? Kijk maar mee.

Hij beslist zelf wat een podium is

Travis Scott bepaalt. Of het nou zijn iconische ‘Astroworld’ tour van vorig jaar was -waarbij hij letterlijk vanaf een achtbaan het publiek toezong- of zijn festivals waar hij zelf bepaalt waar hij optreedt. Neem bijvoorbeeld zijn show op Woo Hah, twee jaar geleden, waar hij over de crowd heen surfte om te eindigen op een productie-container waarop hij ‘Goosebumps’ en ‘Antidote’ ten gehore bracht. An icon.

Een lange streak aan fine ex-girlfriends

Achter elke rockster staat een rockster-vrouw — en dat is bij Travis niet anders. Al jarenlang heeft hij de reputatie zich te omringen met some of the finest specimens in the world. Ex-partners zijn o.a. Rihanna, Rubi Rose, Karraueche, Dasha Polanco uit Orange is the New Black en – uiteraard – zijn huidige boo en babymomma, Kylie Jenner.

Jouw blessures doen hem vrij weinig

Als je je afvraagt wat er gebeurt op de bovenstaande video; dit is hoe Travis reageerde toen een fan van het podium afsprong en z’n arm brak. De ‘ewa ja’-ness spat ervan af – wat verwacht je anders van iemand die de bijnaam ‘La Flame’ draagt? Risico van het vak – dat weet Travis als geen ander.

Hij nam het ‘drop-out-of-school-for-music’ extreem serieus

IMG_20170921_150303

Na high-school ging Travis naar de University of Texas. Of, tenminste, dat zei hij tegen zijn ouders. In werkelijkheid verliet hij de school al na een paar maanden en gebruikte hij het geld wat zijn ouders hem gaven om naar NYC te gaan om daar muziek te maken. Toen zijn ouders erachter kwamen – en zijn geldkraan dichtdraaiden – bleef Travis in NYC. Couch-surfend, ramen noodles etend — alles voor de muziek.

Hij beinvloedt niet alleen zijn eigen fans, maar de hele cultuur

Travis+Scott+Frame+Grab+4

De echte reden dat we Travis Scott een rockster noemen is omdat hij het concept -as we know it- aan het ontwikkelen is. Zijn invloed strekt verder dan zijn muziek. Met zijn shows, persona, privéleven en activiteiten in fashion (zei iemand meest gehypede Jordan van 2019?) is hij een impact aan het achterlaten die nog jaren gevoeld gaat worden.

Travis inspireert met zijn uitingen de huidige generatie en de generaties to come — en daarmee doet hij wat de core essence van een rockster is: mensen laten geloven in meer. Speaking of geloven: we horen de laatste tijd geruchten dat er een officiële ‘Astroworld’ party naar Nederland gaat komen. Zodra we meer horen, hoor jij het ook.