skrrt

Hoe word je als jongere een miljonair?

Een paar jaar geleden was hij opeens overal in het nieuws: Mohammed Islam. Een 17-jarige middelbare scholier die 72 miljoen dollar verdiend zou hebben door in zijn lunchpauzes te beleggen.

Het bleek achteraf niet 72 miljoen dollar te zijn – Mohammed had gelogen; de beleggingen die hij deed waren onderdeel van een simulatie. Hoax confirmed.
Maar er zijn ook talloze gevallen van tieners/twintigers die wél miljonair worden. Hoe dan? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Laten we de vrijwel onbereikbare dingen als celebrity worden even uit het hoofd zetten en kijken hoe je, realistisch gezien, aardig wat geld kan verdienen.

1. Begin technologie te omarmen
Nee, dan hebben we het niet over de nieuwe iPhone. Een solide manier van geld maken is door nieuwe technologie niet alleen in de gaten te houden, maar erin te investeren. Duik in cryptocurrencies. Leer Virtual & Augmented Reality te begrijpen. Stop geld in de wereld van morgen en wees net als één van de personen die in de jaren ’90 in Apple durfde te investeren.

2. Durf verschillende dingen te proberen
De succesvolste entrepreneurs zijn ondernemers die niet bang zijn om los te laten en om fouten te herkennen. Op je bek gaan hoort erbij. Veel van de grootste miljonairs op aarde zijn kei-hard gefaald met hun eerste businesses. Ambieer je om veganistische cakes te maken en te verkopen? Doe het gewoon. Wil je een eigen sportschool openen waar je hot yoga en pilates met elkaar kruist? Waarom niet. Ga ervoor.

3. Stop met sparen, begin met investeren

Spaarrentes zijn tegenwoordig zo nihil dat het eigenlijk alleen dienstdoet als een plek waar je geld bewaart, niet waar het met waarde stijgt. Probeer daarom eens iets anders te doen met je geld; beleggen bijvoorbeeld.

Weet je niet waar je moet beginnen? Geen stress – het is inmiddels 2017. Neem een app als Peaks bijvoorbeeld; deze helpt je bij het beleggen. Het principe is simpel: je kiest een fonds uit, linkt je Peaks account aan je rekening en deze gebruikt vervolgens je wisselgeld om mee te beleggen. Meer informatie over de werking van Peaks? Dat is te vinden op hun website.