meekmill

Honderden mensen gaan de straat op voor protest Meek Mill

Meek Mill werd in 2009 vrijgelaten na een jaar celstraf wegens wapenbezit en het dealen van drugs. Hij kreeg toen een proefperiode, waarin hij moest bewijzen dat hij zich goed kon gedragen. Daarna kreeg de rapper in 2015 huisarrest, omdat hij zou hebben opgetreden zonder toestemming. Nu kreeg hij dit jaar te maken met een gevecht op een vliegveld en werd hij geconfronteerd met zijn roekeloze rijgedrag. Dit resulteerde in nog een gevangenisstraf, nu van twee tot vier jaar.

Dit komt nogal onverwachts, want de aanklager en de reclasseringsambetaar hadden geen gevangenisstraf aanbevolen aan de rechter in Philadelphia. Hij was namelijk clean op drugtesten en had zich netjes gedragen in zijn proefperiode.

Fans van de rapper zijn het niet eens met deze straf. Ze vinden het onrechtvaardig. Daarom organiseerde zij een rally. Rick Ross en Julius Erving leidden het protest. Er waren honderden mensen aanwezig. De rally vond gisteren plaats in Philadelphia en startte bij Philadelphia’s Criminal Justice Center.

In video’s op Twitter is te zien dat de fans zinnen schreeuwen als ‘Free Meek Mill’ en ‘Fuck that judge’. Check de video’s van het protest hieronder: