Schermafbeelding 2017-09-11 om 10.34.28

Honderden Vindicat-leden richten totale ravage aan in Gronings restaurant

De Groningse Studentenvereniging Vindicat verkeert al een tijdje in zwaar weer: in de vereniging bleken onder meer bangalijsten rond te gaan waarop vrouwen werden beoordeeld op basis van hun skills in bed (nee, daarmee doelen we niet of ze het bed net zo mooi kunnen opmaken als in hotels..) en was ernstige hersenletsel bij een aspirant-lid het gevolg van een ontgroeningsritueel. Een andere dochtervereniging van Vindicat werd eerder al voor een jaar geschorst vanwege een dubieus en seksistisch getint artikel in een verenigingsblaadje.

En nu dus dit. De Groningse website Sikkom meldt dat een feest van Vindicatleden in restaurant Sushi Mall volledig uit de hand is gelopen.

Bijna alle tafels werden gereserveerd door Vindicatleden, op een enkele tafel na. En mensen die daaraan zetten leggen nu een ‘getuigenis’ af:

“Het was vrij lawaaierig en door de enorme drukte duurde het erg lang voordat we eten of drinken kregen, maar dat was niet zo erg. We vonden het vooral sneu voor het personeel. Dat werd bespot, omver geduwd, uitgelachen als ze iets lieten vallen en compleet onder de voet gelopen door de studenten.”

“Naarmate de avond vorderde, werd het steeds bizarder. Dingen werden stukgegooid. Op een gegeven moment lag het hele restaurant onder kapot glas. Gordijnroeden werden van de muur getrokken, in een van de wc-deuren was een gat getrapt en in de wc-ruimte stond een student tegen de muur te pissen.”

De restaurantganger vervolgt over de plunderingen die er zelfs plaatsvonden: “De helft liep met meerdere volle flessen wijn naar huis, die zijn volgens mij nooit betaald.” Ook een andere bron rept over chaos en dikke ellende door toedoen van de studenten. “Het liep volledig uit de hand. De studenten waren veel te dronken en begonnen alles te slopen.”

“Ze bestormden het podium, duwden serveerders met volle dienbladen omver, alles werd stukgemaakt en ze weigerden om te vertrekken. De politie moest er zelfs bij komen om op de studenten in te praten. Uiteindelijk zijn ze onder de nodige druk en dwang door medewerkers uit het restaurant gewerkt,” meldt de bron.

De ochtend en middag erna bleek het restaurant nog niet te kunnen openen. Pas rond 17:00 was het puin geruimd.

Benieuwd wat dit voor een gevolgen heeft. Of sterker, of dit überhaupt gevolgen heeft.. De politie was immers al langsgekomen gedurende de avond, maar vertrok na een praatje weer alsof alles was opgelost. Well, niet dus.

UPDATE: een woordvoerder van het restaurant zwakt het verhaal af. Volgens hem was er wel sprake van geluidsoverlast, maar berusten alle andere verwijten op onwaarheden. Het maakt ons alleen maar nieuwsgieriger: viel het echt wel mee of is er sprake van een onvervalst doofpotje?