Screen Shot 2015-08-31 at 11.02.52

Hysterische Lil Kleine-fans bestormen politiebureau na zijn aanhouding in Hilversum

Dat Lil Kleine’s carrière na ‘Drank & Drugs’ in een enorme stroomversnelling is geraakt, wisten we al. Dat het dit level had bereikt, is ons echter een beetje ontschoten. Vervang het Nederlandse politiepersoneel -en busje door een Amerikaanse, en het had regelrecht gekopieerd kunnen zijn uit de hysterie rondom Justin Bieber.  De Huffington Post noemde Lil Kleine al eens zo: de Nederlandse Justin Bieber. Toen konden we er om lachen. Maar na dit filmpje weten we waarom.

De New Wave-rapper trad op op het festival Hilversum on Air. Tijdens dit optreden zou hij het publiek hebben opgehitst tegen de politie. Hij riep hen op de politie uit te schelden en hun middelvinger naar de agenten op te steken. En zo geschiedde.

Om die reden werd Lil Kleine na afloop van het optreden aangehouden. Rondom het busje waarin hij vermoedelijk afgevoerd werd naar het bureau, ontstond daarna een enorme massa van tienermeisjes (en een paar jongens..) die nog een laatste glimp van de rapper wilde opvangen. Lil Kleine zelf is overigens in afwachting van het onderzoek weer naar huis gestuurd.

Wij beseffen de onderstaande video nog steeds niet zo goed. Alsof Jim Bakkum net tweede is geworden bij Idols. Keer tien.