Screen Shot 2018-08-24 at 19.22.59

Festivalgangers uit Gorinchem mogen morgen gratis naar Encore Festival

Apart nieuws uit Gorinchem, waar burgemeester Reinie Melissant bekend maakte dat ze geen urban artiesten in haar stad wil optreden. Zij voert als reden aan dat er een “verhoogd veiligheidsrisico” en een “grotere kans op relletjes” is als er urban artiesten in de stad zijn.

Encore Festival, dat morgen op de NDSM-werf plaatsvind, reageert op het statement van de stifste burgemeester van Nederland door de eerste 300 bewoners uit Gorinchem – op vertoon van een geldig ID en adresbewijs – gratis naar hun festival te laten komen.

“Volgens de burgemeester van Gorinchem zijn optredens van urban artiesten onveilig en zijn er meer kans op relletjes wanneer zij optreden. Onzin. Op Encore Festival zijn de afgelopen jaren geen ongeregeldheden geweest en heerst er juist een gezellige en samenhorige sfeer. Wij willen morgen dus het tegendeel bewijzen door mensen uit Gorinchem met open armen te ontvangen. Culture Unites!” – aldus de organisatie van Encore Festival.

Kom je uit Gorinchem? Dat is mooi meegenomen. Kom je niet uit Gorinchem? Begin dan snel je kaartje te halen via de site van Encore Festival.