dog-cute-pet

In de VS worden dierenmishandelaars vanaf nu berecht als verkrachters

Helaas is het in veel landen nog steeds zo: dierenmishandelaars krijgen, indien gepakt, veel te lage straffen. In veel gevallen komen ze er vanaf met een geldboete of een paar uur taakstraf.

Gelukkig verandert dit beeld op steeds meer plekken – met name in de Verenigde Staten. Steeds meer staten en steden gooien de strafeisen voor dierenmishandelaars omhoog – zij worden steeds vaker geregistreerd in een animal offenders register; net zoals dat gebeurt bij mensen die seksuele misdrijven hebben gepleegd.

Door in zo’n register opgenomen te worden is het vrijwel onmogelijk om een baan te krijgen. Potentiële werkgevers zien alle persoonlijke informatie en krijgen direct het strafblad van een dierenmishandelaar te zien.

Tennessee was de eerste staat die het register invoerde, zij deden dit al in 2016. Daarnaast is het register actief in New York City, Illinois en zijn er voorstellen onderweg in Florida, Connecticut, Massachusetts, New Jersey, Oregon, Texas, Washington en Rhode Island.

Een goede zaak, aangezien het is bewezen dat dierenmishandelaars vaak de overstap maken naar mishandeling van mensen – en de weerloze dieren het uberhaupt niet verdienen om mishandeld te worden in the first place. Kabinet Rutte, letten we op?