woman-walking-in-the-street-during-night-time-1134166

Japan wil misschien de helft betalen van je volgende trip

Nu de zomer er bijna aankomt, willen veel mensen reizen. Maar een groot deel zal dit, ook al is dit straks toegestaan, niet doen vanwege corona. Mensen zijn bang om te vliegen, om te reizen en naar een ander land te vertrekken. Dat gaat ten koste van het toerisme waar veel landen normaal mee cashen. Japan besluit daarom om de helft te betalen van de reis van toeristen, zodat deze sneller zullen komen naar het land.

Dat laat Hiroshi Tabata van ‘Japan Tourism Agency’ weten in de Japan Times. De Japanse overheid is van plan om in totaal 12,5 miljard dollar te steken in het plan wat in juli zal starten. Hoe het er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Op dit moment mag er ook nog niet gereisd worden naar het land, dus dit zal nog even duren.

Eerder kondigde het Italiaanse eiland Sicilië ook al aan om de helft van je reis te betalen wanneer je naar het eiland zou komen. Zij zouden meebetalen aan de prijs van je hotel en je vlucht. Misschien dat Japan dit dus ook gaat doen – mocht je dus durven te reizen zodra dit toegestaan is, dan moet je deze landen maar even in de gaten houden.