180528-JAY-Z-Paternity-Getty-800x600

Jay-Z opent een school voor muziek, sport en entertainment in Brooklyn

Samen met zijn bedrijf Roc Nation gaat Jay-Z een school openen in Brooklyn. Het gaat deel uitmaken van Long Island University, en zal ‘The Roc Nation School of Music, Sports & Entertainment’ heten.

Op de school zullen ze lessen geven over de business kant van de creatieve wereld en sport, optredens, muziek, muziektechnologie en productie. Alles om jonge creatieven klaar te stomen voor de echte wereld. Ook studenten die minder geld te besteden hebben kunnen meedoen aan de lessen. Roc Nation is van plan om aan een kwart van de scholieren een scholarship te geven zodat ze af kunnen studeren zonder schulden.

Ook zal de school zomerkampen en zaterdag programma’s organiseren in dezelfde thema’s muziek en sport, voor leerlingen tussen de 10-18 jaar oud. CEO van Roc Nation Desiree Perez vertelt over het idee: “We’re excited that The Roc Nation School of Music, Sports & Entertainment will provide unique insight, knowledge and experiences for students and introduce the world to the next generation of unmatched talent”. De lessen zullen volgend schooljaar al gegeven worden.