Daily-Paper-Greetings-from-Omo-Valley-collection-33693-detailp

Je hoeft niet meer de bomber van je vriendje te stelen om Daily Paper te dragen

Goed nieuws voor heel fashion-minnend, vrouwelijk Nederland: Daily Paper heeft onlangs haar eerste vrouwencollectie gelanceerd.

Uiteraard waren de vorige collecties van Daily Paper ook goed te dragen door vrouwen, maar het was onvermijdelijk dat er ooit een vrouwenlijn zou ontstaan. Die dag is hier – je vriendjes kledingkast hoeft niet meer leeggeroofd te worden.

In 2014 dropte het Amsterdamse merk al een capsule-collection voor vrouwen die toen goed ontvangen werd. Sinds die tijd heeft Daily Paper verre van stil gestaan. Het merk groeide door, ontwikkelde zich tot één van de meest toonaangevende streetwear-merken van Nederland en bouwde een internationale reputatie op door samen te werken met merken als PUMA en Colette. Daarnaast opende Daily Paper een prachtige flagship-store in Amsterdam.

Het is dus niet vreemd dat Daily Paper nu de vrouwenmarkt gaat bestormen. Helemaal onontgonnen gebied is dat dus niet, gezien de capsule-collection uit 2014. Die capsule is echter niet vergelijkbaar met de huidige collectie.

We zien prachtige jurken, (waarvan deze de favoriet van de redactie is), naar ook bodysuits, jassen, shirts, hoodies en rokken.

03_DAILYPAPER_SS17_MWMood-4376-1200x1800

De collectie is uniek in dat deze kenmerkend Daily Paper is, maar tegelijkertijd een eigen lane creëert. Eentje die streetwear voor vrouwen aanpakt op een manier dat het street-ready is, maar tegelijkertijd ontzettend vrouwelijk.

Dat betekent bijzondere fits (zoals deze broek), doordachte details (zoals de riem op deze rok) en respect voor de heritage. Dus naast de mannelijke variant – die van je vriendje – brengt Daily Paper ook een bomber uit voor dames. Hoef je die van je vriendje nooit meer te stelen.

Benieuwd naar de hele collectie? Je vindt deze door hier te klikken.