alcohol-alcohol-sales-alcoholic-274319

Je kan als minderjarige nu ook alcohol bestellen via Bol.com

Er is goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat je alcohol kan bestellen bij Bol.com voor alle luie zuipschuiten onder ons. Het slechte nieuws is dat minderjarigen dit ook kunnen doen.

Wij gaan natuurlijk niet de moraalridders spelen om het volledig af te keuren – alsof wij nog nooit drank hebben gefinessed toen we minderjarig waren – maar wij vragen ons wel af of dit niet compleet misbruikt gaat worden. Je hoeft als minderjarige niet eens je huis uit, je kan gewoon de ID van je broer of zus pakken als de bezorger je leeftijd controleert, MITS ze die controleren. Het is natuurlijk bijna onmogelijk om te controleren wie de leeftijdcheck doet bij bezorgers, die talloze andere dingen bezorgen.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is het er ook niet mee eens. „Hierdoor wordt de beschikbaarheid van alcohol verruimd en dat gaat tegen het overheidsbeleid in. We hebben nu al zo’n 70.000 tot 80.000 fysieke verkooppunten en de onlineverkoop groeit nog steeds. Ik ben ook benieuwd hoe de leeftijdscheck gaat.”