Kiss

Je kunt je hooikoortsklachten verminderen met een kus van 30 minuten

Van Dale hoeft je vast niet meer uit te leggen wat zoenen is, al kan hij je er vast ook niet alles over vertellen – Japanners wel. Japanse onderzoekers beweren namelijk dat een stevig potje tongzoenen helpt tegen hooikoorts. Oké, er is niet bevestigd dat de tong hierin een cruciale rol speelt, maar laten we ook gelijk even aan de calorieën denken. Naar verluidt zou een halfuur durende kus je hooikoortsverschijnselen moeten verminderen, als je een normaal functionerend mens bent althans. Bij dit intieme proces wordt het stofje dat hooikoorts opwekt, histamine, namelijk verminderd.

De Japanners voerden het onderzoek uit bij 24 mannen en vrouwen met hooikoorts. Onder begeleiding van een rustig muziekje moesten de proefpersonen een half uur met elkaar speeksel verwisselen. Telkens werd er bloed afgenomen bij de hooikoortspatiënten. De onderzoeksresultaten wezen uit dat het aantal antilichaampjes dat de allergenen bevecht na de zoensessies fors daalde. Eenzelfde test werd uitgevoerd met knuffelen, hier deed een dergelijke daling zich niet voor. Tevens concludeerden de wetenschappers dat mensen met een huidaandoening, ontstaan door allergieën, ook baat hebben bij een flink potje tongworstelen.

Heb je dit nu gelezen, begin dan niet direct naar de amandelen van random mensen op straat te zoeken, BALLINNN’ houdt zich namelijk niet aansprakelijk voor de gevolgen. Hou het rustig, een beetje classy, en doe het anders in die room waar mensen je altijd naar verwijzen.

Schaar jij zoenen nou in het rijtje der onsmakelijkheden, maar wil je wel hooikoortstips, we got you: regendansjes (lees: regen), een dagelijkse theelepel met honing en het pollenvrij-houden van je haar, kleding en kamer (lees: wassen) heeft ook zijn positieve effecten op je hooikoorts-ervaringen.

Bron: Gezondheidsnet