Wkc5CU

Je Netflix account delen wordt onmogelijk

Je betaalt voor een abonnement of je betaalt niet, in beide gevallen heb je een Netflix account. Je bespaart geld omdat iemand je een account gunt, of je deelt de kosten samen met iemand, het kan allemaal zonder dat er iets aan gedaan wordt. Tijd voor verandering, dacht het Engelse techbedrijf Synamedia.

Op de grootste techbeurs ter wereld in Las Vegas vertelde de medewerkers van Synamedia dat ze bezig zijn met AI-software dat het delen van een Netflix account onmogelijk moet gaan maken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Netflix door het delen van accounts tien miljard dollar misloopt.

De AI-software zal ongewone patronen herkennen zoals het tegelijk kijken van één gebruiker op verschillende locaties. De baas van Synamedia vertelt dat de software niet ontwikkeld is om gebruikers te blokkeren. Ze krijgen enkel een waarschuwing dat ze een duurder abonnement moeten nemen. Niet zo heel schokkend dus. Als je je account te veel deelt zullen er wel consequenties zijn, je account kan dan gewoon worden verwijderd.

Of Netflix überhaupt een samenwerking met Synamedia aangaat is nog maar de vraag. De software wordt momenteel nog getest.