1505927119320-4F984C73-1712-4F06-9C9F-9C2A7623D64B

Je Wi-Fi en Bluetooth uitzetten in iOS 11 zet je Wi-Fi en Bluetooth niet uit

Het klinkt logisch: als je Wi-Fi en Bluetooth uitzet op je telefoon, dan gaan ze uit. Makes sense. Maar als je upgrade naar iOS 11 dan ben je die functie kwijt – je Wi-Fi en Bluetooth daadwerkelijk uitzetten is nu een stuk lastiger te worden.

Als je nu omhoog swiped en het ‘Control Center’ opent, dan krijg je en menu waarin je de twee kan ‘uitzetten’. Het probleem? Je zet ze niet daadwerkelijk uit. Het klinkt als een foutje, maar Apple heeft het expres in de update gezet.

Waarom? In de documentatie die bij de update geleverd werd (je weet wel, dat ene ding waar je doorheen scrollt in een paar miliseconde en op ‘approve’ drukt) legt Apple uit dat het ‘uitzetten’ je in feite alleen maar disconnect van het Wi-Fi netwerk of Bluetooth apparaat waar je aan gelinkt bent.

“In iOS 11 and later, when you toggle the Wi-Fi or Bluetooth buttons in Control Center, your device will immediately disconnect from Wi-Fi and Bluetooth accessories. Both Wi-Fi and Bluetooth will continue to be available.” Dat wil Apple, zodat de iPhone zonder moeite AirDrop, AirPlay, Apple Pencil, Apple Watch en locatie kan blijven gebruiken.

Onze vrienden van Motherboard put the new update to the test en het klopt – je Wi-Fi en Bluetooth blijven gewoon aan; en blijven dus ook je batterij drainen.

Maar een lege batterij is niet het grootste gevaar. Disconnected zijn van Bluetooth en Wi-Fi zorgt ervoor dat je telefoon minder kwetsbaar is voor hackers of malfide software.

Wat werkt dan wel? In ‘settings’ kun je gelukkig wel beide helemaal uitzetten. Echter zet je iPhone je Bluetooth en Wi-Fi automatisch weer aan om 5 uur ‘s ochtends, als je hem handmatig hebt uitgezet. Waarom weten we niet en dat wordt ook niet duidelijk gemaakt in de gebruiksvoorwaarden.

BRON: Motherboard