Mrwen

Jonge Syrische vluchteling haalt maximale Cito-score met dank aan Donald Duck

De Syrische Mrwan is pas 3,5 jaar in Nederland, maar haalde met 550 punten de maximale score op de Cito-toets. En dus kan hij zijn dromen achterna: naar het gymnasium en arts worden.

In gesprek met AD laat Mrwan weten: ‘Ik wil arts worden, omdat ik het leuk vind om mensen te helpen. Het maakt me niet zoveel uit waar, als ik maar genoeg mensen kan helpen.’ Mrwan arriveerde in november 2013 in Nederland, toen hijzelf, zijn moeder en zijn broertjes zich herenigden met hun man/vader in Den Haag.

Bep x Mrwen

Mrwan wordt aanvankelijk in groep 4 geplaatst, maar mag al snel aansluiten bij zijn leeftijdsgenoten in groep 5. Hij sprak goed Engels en kon zo communiceren met de leraren en zijn klasgenoten. Met dank aan de Donald Duck en de hulp van Bep van Vliet (68) leerde Mrwan in razend tempo Nederlands. Bep werd gevraagd of ze Mrwan wilde helpen met zijn Nederlands, waarop ze twee keer per week langskwam met Donald Ducks.

Met de hoge Cito-score mag Mrwan naar het gymnasium, iets dat hij dus heel graag wilde. ‘Mijn grootste doel is om de top te behalen. Ik wil de beste zijn in alles.’

Bron: AD