josylvio

Josylvio’s signeersessie Antwerpen totaal geëscaleerd

Gisteren zou Josylvio’s signeersessie in de Mediamarkt van Antwerpen plaatsvinden van zijn nieuwste album ‘Gimma‘ voor zijn fans. Maar dat heeft helaas nooit kunnen gebeuren, doordat jonge fans de boel op stelten zetten.

Josylvio’s signeerssie zou om 16:00 uur beginnen, maar nog voordat Josylvio tevoorschijn kwam, begon het al chaotisch. Op beelden op de video’s is te zien hoe de winkel vernield wordt en er met spullen gegooid wordt. De rekken worden leeggetrokken en de hele grond is bezaaid met games. Er werd met chips gegooid, er vlogen CD’s door de ruimte en er werden dingen gestolen. Op een gegeven moment zelfs door klanten die niet voor Josylvio kwamen.

De politie kwam, en de winkel moest dicht. Er heeft daarom nooit een signeersessie plaats kunnen vinden, wat nogal zonde is voor fans van Josylvio die de boel niet aan het verzieken waren. Op Instagram laat Josylvio van zich horen op zijn story. Hij zegt dat hij er gewoon was, maar dat hij niet naar beneden mocht komen door de chaos, en daarom heeft hij zichzelf dus niet eens kunnen laten zien.

“Antwerpen, laat me wel even duidelijk maken dat ik dit gedrag ten zeerste afkeur. Ik was graag gebleven om te viben met de fans die voor mijn signeersessie gekomen waren… Maar het is voor mij onmogelijk geweest om naar de vloer te komen. Ik hoop dat we dit in de toekomst wel kunnen doen. Ik ga proberen alle CD’s alsnog te signeren en ik hoop dat ik ze online beschikbaar kan maken voor jullie.”

De politie vertelt dat de jongeren gelukkig snel weggingen, maar dat het nog lang door had kunnen gaan als ze niet waren gekomen: “Het ging vlot. Er is niet gevochten met de politie. Volgens onze inschatting zou het tumult anders nog de hele dag aanhouden. We verzochten de uitbaters om de zaak te sluiten in het belang van de openbare orde en ze zijn daar op in gegaan.”

763-1