Schermafbeelding 2015-11-04 om 16.01.50

Kale mannen tatoeëren tegenwoordig stoppels op hun knar

De nieuwste trend onder kale mannen: je hoofd vol laten tatoeëren met stoppels. De rage begon in, je raadt het al, de Verenigde Staten, maar is nu overgevlogen naar Europa. In Nederland zijn er al meerdere tattooshops waar je deze Micro Haar Pigmentatie-behandeling kan krijgen.

“Ik heb van alles geprobeerd, van speciale shampoos tot en met een haarstukje. De shampoos hielpen niet en dat toupetje was geen gezicht,” zegt Assil tegen het AD. Toen hij bij Tattoo Bob langs ging voor een tattoo vroeg hij voor de grap of ze ook haren tatoeëerde, waarop het antwoord ja was. En zo geschiede. Assil loopt nu rond met stoppels over zijn hele hoofd.

Volgens Moelker, die jarenlange ervaring heeft met het zetten van cosmetische tatoeages, is het plaatsen van een stoppeltattoo een vak apart. “De naald is veel dunner en de inkt is ook anders. Ik denk niet dat iedere tatoeëerder het kan. Het is een secuur werkje.”

Voor ongeveer 600 euro – hangt af van de oppervlakte – heb je alweer een nieuwe haarlijn. Er zit een aardig prijskaartje aan, maar volgens Assil is dat niks als hij het vergelijkt met wat hij uitgaf aan haargroeimiddelen.

Schermafbeelding 2015-11-04 om 16.01.50
Schermafbeelding 2015-11-04 om 16.02.13