Schermafbeelding 2017-09-11 om 13.58.57

Kan iemand ons vertellen wat er met Jim Carrey aan de hand is?

Jim Carrey, de acteur die met name in de jaren ’90 en ’00 furore maakte als ongeëvenaard grappige en sterke acteur in onder meer The Mask en The Truman Show, lijkt al een tijdje te vervreemden van wat hij ooit was. Er waren natuurlijk al de dramatische ontwikkelingen rondom zijn ex-vriendin die zelfmoord pleegde en logischerwijs een flink spoor achter lieten. Er waren tevens een paar media-optredens en interviews waarin hij zowel physically als mentally anders dan eerst oogde. En nu dit interview tijdens de New York Fashion Week dus.

Interviewster Catt Sadler wist ook duidelijk niet wat ze er mee aan moest toen Carrey haar meldde dat hij er was om op de meest meningloze bijeenkomst te kunnen zijn. Goed, hier zouden we nog wel een kerntje van waarheid kunnen ontwaren. Ook zijn relaas over persoonlijkheden zou je kunnen beschouwen als een betoog van iemand die dieper (en dapperder) nadenkt dan menig ander.

Echter verandert dat perspectief wel stevig wanneer hij begint over over zijn kleding: “I didn’t get dressed up. There is no me. There’s just things happening”. Vraagtekens alom op de redactie. Was dit vreemde interview een act? Maakt ‘ie gewoon een grapje? Of is er meer met Jim aan de hand dan op het eerste oog zichtbaar is? Veel vragen, nog geen antwoorden.