Schermafbeelding 2020-07-20 om 08.36.57

Kanye barst in huilen uit over abortus kind bij campagnebijeenkomst

Voor wie het even net meer volgde: Kanye wilde president worden, toen weer niet en toen tóch weer wel. Zo gezegd, zo gedaan. Hij was gisteren aanwezig bij de eerste campagnebijeenkomst voor de verkiezingen en daar vertelde hij in kogelvrijvest en met ‘2020’ op zijn achterhoofd geschoren over zijn plannen met de ‘Birthday’ party.

Hij vertelt onder andere dat hij tegen porno en abortus is, waar hij zich al eens eerder over uitsprak. Hij begon te huilen toen hij vertelde dat zijn moeder misschien abortus moest plegen toen zij zwanger was van hem, en toen hij ze zelf zp’n keuze moest maken .“My mom saved my life. My dad wanted to abort me. My mom saved my life. There would’ve been no Kanye West because my dad was too busy.”

Ook zou hij het zelf bijna hebben gedaan: “I almost killed my daughter. In the Bible it says, ‘Thou shall not kill.’ I remember my girlfriend [now wife, Kim Kardashian] called me screaming and crying … she said, ‘I’m pregnant’ … She said she was a pregnant and for one month, and two months, and three months we talked about her not having this child. She had the pills in her hand.”. Hij wil dat elke vrouw een miljoen dollar van hem krijgt als ze moeder worden. Abortus moet wel legaal worden volgens hem, maar moet niet worden aangeraden.

Daarnaast zei Kanye iets opvallends over Harriet Tubman, degene die als slaaf werkte en wist te ontsnappen en daarbij anderen vrijliet: “never actually freed the slaves, she just had them work for other white people” . Daar kwamen niet echt goede reacties op natuurlijk.

Kanye was een beetje laat met zijn keuze om mee te doen aan de presidentschappen, maar voor Oklahoma heeft hij al het inschrijfgeld betaalt van 35.000 dollar en daar is hij dus nog in de race. Als dit geen publiciteitstunt is tenminste, aangezien hij zijn album ‘DONDA’ ook al heeft aangekondigd.