kanye

Dit is wat we weten over de Yeezy Gap kledinglijn

Gap struggelt al een tijdje, maar daar gaat Kanye verandering in brengen. Hij heeft een deal getekend met het merk voor 10 jaar lang. Het gaat om een kledinglijn van Yeezy x GAP.

Klinkt misschien onverwachts, maar niks is minder waar want Kanye had het in het verleden al vaker over het merk, zoals op zijn album College Dropout. Maar ook in zijn onlangs ‘nieuwe’ video voor ‘Spaceship’ waar hij te zien als als medewerker bij Gap. Hij werkte hier als tiener bij een van de winkels in Chicago. Aan Cody Enyterprise vertelde Kanye over de collab: “I loved folding clothes at the Gap too, that was an aspirational job for me. When everybody in my school was wearing oversized clothes, I was ‘gapped’ out. That was always my style.”

Yeezy Gap’s eerste drop zal in de eerste zes maanden van 2021 uitkomen en zal bestaan uit moderne, betaalbare basics voor mannen, vrouwen en kinderen. De deal is dus gemaakt voor de komende tien jaar, en zelfs nog met de optie om vijf jaar langer door te gaan.

Schermafbeelding 2020-06-30 om 11.57.32

Kanye maakte onlangs bekend dat hij de kleding in Amerika wil gaan produceren. Dat wilde hij sowieso al doen met Yeezy, en met deze nieuwe deal kan hij weer gaan kijken naar nieuwe manieren van produceren en het liefst doet hij dit dus vanaf nu in Amerika. Kanye zal met Yeezy de ontwikkeling van de producten doen, en Gap de distributie. Ook heeft hij het plan om zelf nog winkels te gaan openen, waarvan eentje sowieso in hometown Cody in de plaats Wyoming. De winkel in Illinois waar hij zelf altijd kwam heeft hij inmiddels al redesigned met deze tekst;

Thank God
Hi Chicago it’s Ye
This is [the] Gap store
I used to shop at when
I would drive my Nissan
from the southside
so blessed
I thank god and I am
so humbled at the
opportunity to serve
I put my heart into the
color palette and every
detail I love Tron the original
Do you like stuff
I don’t know what to do with
my hands
Love YEEZY

De Design Director van Yeezy x Gap is ontwerper Mowalola Ogunlesi, dat onthulde ze op Instagram. Een interessante combinatie – wij zijn heel benieuwd wat Yeezy Gap gaat brengen naar de fashion scene.


Dit bericht bekijken op Instagram

Design Director of Yeezy Gap

Een bericht gedeeld door MTV (@mowalola) op