drake-kanye-west-mean-mugging

Waarom het raar is dat Kanye West Nikes droeg tijdens Thanksgiving

Zoals je misschien wel weet heeft Kanye al eeuwig beef met Nike – natuurlijk door zijn partnership met Adidas die hij heeft voor het mega succesvolle merk YEEZY waar hij sinds 2013 al mee bezig is, maar ook omdat hij voor die tijd met Nike samenwerkte en dat liep dus niet goed af. Toch was Kanye West met Thanksgiving in Tokyio, in Nikes te zien; de Nike ISPA Air Max 720’s om precies te zijn.

De reden dat Kanye wegging bij Nike was omdat zij weigerde royalty’s te betalen voor de verkoop van Kanye’s eigen schoen, wel wilde ze een deel van de opbrengst betalen aan een goed doel die hij mocht kiezen. In 2014 bracht hij toen zijn eerste YEEZY’s uit in samenwerking met Adidas. Daarnaast bracht hij in 2016 de track ‘Facts’ uit waarin hij onder andere Nike en Drake diste: “If Nike ain’t have Drizzy, man they would have nothin’. Nike treat employees just like slaves / Gave LeBron a billi’ not to run away.”

En dat was niet de laatste keer, dit jaar was er nog een snippet te horen van een nummer dat op Pusha-T’s album zou uitkomen waar hij weer het merk en Drake diste: I be thinkin, what would Tupac do/ You be thinkin what new kids on the Block do/ We got cribs on the block too/ Drizzy wearing Yeezy on the low though/ Only repping Nike for promo/ The company growing faster than Flo-Jo/ And we did it with no logo.

En dan was op Sickomode Kanye nog te horen met “checks over stripes”. Genoeg haat dus, maar misschien heeft hij zich nu even bedacht of maakte hij voor nu een uitzondering om voor één keer Nike’s te proberen met Thanksgiving. Opvallend is het in elk geval wel.


Dit bericht bekijken op Instagram

Kanye was spotted trying on Nike ISPA Air Max 720’s. Thoughts? 👀

Een bericht gedeeld door YEEZYSEASON (@yeezyseason2) op