Karl Kani

Karl Kani brengt nieuw leven aan 90’s hiphop met harde items

In de jaren 90 zag je Karl Kani overal in de hiphop. Iconische sterren als Aaliyah, Biggie en Tupac waren grote fans van het kledingmerk. Dat is niet voor niets, want Karl Kani was vernieuwend door fashion en hiphop met elkaar te combineren. Hij bracht als eerste reclame’s uit met hiphopartiesten en bedacht de baggy broek, die tot de dag van vandaag nog veel gedragen wordt. Dit alles zorgde ervoor dat hij de grondlegger van streetwear werd. Karl Kani is nu bezig met een huge comeback, door items te lanceren die perfect passen bij de ‘2020 wave’ aan fashion.

hVQBMhKwDe oprichter van Karl Kani is Carl Williams uit Brooklyn, hij begon in 1989 op 19-jarige leeftijd met het merk zonder enige opleiding gevolgd te hebben. Zijn vrienden begonnen Karl Kani’s ontwerpen te dragen naar de club, en als snel wilden andere jongeren de kleding kopen. Door Willam’s unieke smaak en vernieuwende visie kreeg hij het voor elkaar; hij was de eerste zwarte man die een hiphop kledingmerk begon. Doordat hij een icoon in de hiphop scene van New York werd, ging hij samenwerken met  namen als P. Diddy, Aaliyah, Nas en Tupac en dat leverde een nóg groter succes op.

BeFunky-collage

– Aaliyah en Carl Williams, Tupac in Karl Kani –

Karl Kani is bezig met een comeback door nieuwe collecties te releasen vol met streetwear, die nog steeds geïnspireerd zijn op de jaren 90. We zien nostalgisch old skool hiphop in een ‘2020’ jasje door dit te combineren met de fashion trends van nu; cargo pants, puffer jackets, bucket hats, gilets en bum bags.

CECTKyJn

De nieuwste collectie is dit najaar uitgekomen en is dan ook een ode aan Carl William’s hometown in de vroege dagen. Dat zien we aan de color blocking die hij heeft toegepast en aan de grote logo’s op de track – en puffer jackets, de baggy jeans en de tracksuits. De items zijn nu te koop op sites als Karl Kani, SNIPES en ASOS, check de beelden uit de lookbook hieronder.

UsWjBDtw4InCdf8A

4mJ7g6n-

h5cEd-9g

IUn-AC2g

MvwM5R8w

wgt5Rs2AJz9972Nq

xoQ9wbxA