Schermafbeelding 2020-01-24 om 16.35.32

Dit is waarom je de naam KIMONO nog vaker gaat horen dit jaar

In de Nederlandse hiphop/R&B scene zijn er een aantal artiesten die miljoenen streams behalen. Dat er tegenwoordig in Nederland miljoenen streams te behalen zijn in dit genre, is voor veel nieuwe artiesten niet onopgemerkt gebleven. Veel van deze artiesten kiezen er voor om de blueprint te volgen van succesvolle artiesten en dat resulteert er vaak in dat ze kiezen voor wat werkt bij het grote publiek, in plaats van hun eigen stijl te volgen en origineel te zijn.

kimono-27-fulleditIemand die schijt heeft aan de commerciële urban muziek, is KIMONO. Hij verrast Nederland met een compleet eigen R&B sound, die we net nodig hadden. In ons artikel over artiesten die het genre R&B in Nederland levend houden, zijn we er dan ook één vergeten, shame on us. KIMONO is hier namelijk een perfect voorbeeld van met zijn vintage, zwoele R&B sound. Vandaag releast hij een collab met Défano Holwijn, genaamd ‘Only God Knows’, waar je dit weekend sowieso op wil dansen.

Op zijn naam heeft hij al samenwerkingen met Jonna Fraser, LouiVos, Ares en Zefanio. En hij houdt het niet bij Nederlandse artiesten: KIMONO mocht voor Goldlink en 6LACK al de support act invullen. KIMONO is hier om te laten zien dat je nog steeds succesvol kan zijn zonder te moeten compromissen op originaliteit en is nu dus terug na zijn vijfdelige project ‘AURA’ met nieuwe R&B vibes. Het eerste wapenfeit van de zanger ‘Lichten uit’ was de eerste move om je alvast te introduceren met zijn wereld, waar de brutaliteit van tegenwoordig samenkomt met de silky smoothness van de R&B grootheden van vroeger.

kimono-51-full

Dat KIMONO van plan is om ervoor te zorgen dat hij te vinden is in de top-5 van je ”sorry baby, ik zal het nooit meer doen’‘ playlist (lees: goedmaak muziek), blijkt doordat hij nu alweer terug is met de nieuwe single ‘Only God Knows’. Vorige week dropte hij nog ‘Lichten Uit’ met daarbij een zwoele video. Eerst komt hij je dus vertellen dat hij de ‘Lichten Uit’ doet en zijn volgende message is dat ‘Only God Knows’ wat er gebeuren zal. We weten niet wat de volgende single gaat worden, maar wij hebben het gevoel dat het verhaal niet hier afloopt en dat je ‘m dus zeker in de gaten moet houden dit jaar.