sleep

Komt je hoofd ’s nachts wel goed tot rust?

Iedereen heeft wel eens zo’n nacht waarin het hoofd maar niet ‘uit’ lijkt te willen. Je blijft maar malen, vaak over dingen die overdag helemaal niet zo groot of belangrijk waren. Als de wereld slaapt, en jij de rust maar niet kan vinden, lijken deze zaken opeens levensgrote obstakels, die je flink wakker kunnen houden. Vervelend, want met zo’n malend hoofd komt de rest van je lijf ook niet echt tot rust. Maar wist je dat je hoofd, om écht goed tot rust te komen, ook een heel goed hoofdkussen heeft? Zelfs al weet je de malende binnenkant van je hoofd tot rust te brengen, dan nog is het belangrijk dat je datzelfde ook met de buitenkant doet.

snoen

Je hoofd kan je flink dwars zitten

Zeker als je een drukke dag hebt gehad, of er een drukke periode aan zit te komen, kan het een keer gebeuren dat je hoofd maar niet wil stoppen met werken op het moment dat je eigenlijk zou willen slapen. Heel vervelend, want waar je de dingen overdag nog wel kunt relativeren, willen ze in de donkere, stille nacht behoorlijke proporties aannemen. Voor je het weet lig je urenlang te malen, komen er steeds meer problemen naar boven en kom je de volgende ochtend bekaf je bed uit gerold.

Alhoewel bijna iedereen wel eens zo’n nacht heeft, kan het knap vervelend zijn. Juist wanneer je het druk hebt, heb je je slaap hard nodig om weer op te laden. Probeer daarom de dag heel bewust af te sluiten voor je naar bed gaat. Zet dingen die je niet mag vergeten op papier, en probeer eventuele problemen die nog spelen op te lossen voor je je bed in duikt. Spreek met jezelf af dat je er pas morgen weer mee verder gaat, en zorg dat je goed ontspant en even aan andere dingen denkt voor je gaat slapen. Een boek lezen of een ontspannen douche of bad kunnen goed helpen.

inside-weather-348dJPXEFHk-unsplash

Ligt je hoofd wel goed?

Zelfs al is je hoofd leeg, dan nog kan het je ’s nachts wakker houden. Ligt het niet goed, heb je geen goed kussen, dan kan je hoofd nooit ontspannen liggen, wat het slapen lastiger maakt, en de kans op nekklachten en hoofdpijn groter. Investeer dus altijd in een goed kunnen, een Silvana hoofdkussen

bijvoorbeeld, dat qua vorm en dikte bij jouw slaaphouding en postuur past. Doe er heel regelmatig een frisse, schone kussensloop omheen. Ook dat slaapt een stuk lekkerder, en is ook nog eens beter voor je huid.