Screen Shot 2017-09-05 at 15.59.24

Kreeft maken hoeft echt niet moeilijk te zijn

Om de één of andere reden zien mensen kreeft als iets onbereikbaars. Het is het goud van de keuken. Zeldzaam. Exclusief. Moeilijk te verkrijgen. Kreeft staat gelijk aan dure hotels, stoffen servetten en tafels waar acht verschillende vorken naast je bord liggen.

Maar dat hoeft niet zo te zijn. Integendeel zelfs. Toegegeven: een kreeft blijft duur, maar het bereiden ervan is echt niet zo onbereikbaar als dat je denkt. Gelukkig waren onze vrienden van Munchies laatst bij chef Jochem Appel van Lola’s Bar & Kitchen. Hij verklapte niet alleen de beste manier om een kreeft te doden (dus wel gewoon in kokend water gooien), maar gaf ook hét recept waarmee jij al je vrienden wegblaast bij je volgende dinnerparty. Kreeft en Hellmann’s mayonaise maakt van jou een Michelinster-winnaar in spé.

Screen Shot 2017-09-05 at 15.59.47

Het hele recept en de beste manier om alles uit je kreeft te halen lees je dus bij onze vrienden van Munchies – maar we geven je hier alvast de rundown. De belangrijkste dingen die je nodig gaat hebben zijn kreeft (duh), aardappels, limoen, spinazie en Hellmann’s Mayonaise – wees niet bang; omdat kreeft geen vet vlees heeft, moet je saus juist een vettigere consistentie hebben. Dat is waar Hellmann’s comes in to play – deze lijkt het meest op huisgemaakte mayonaise en is daarom de ideale basis voor talloze sauzen.

Anyway – jij hebt waarschijnlijk je schort al omgeschort en gegoogled waar de visboer ook al weer zit. Tijd voor jou om op deze link te klikken en jezelf te laten wegvoeren in de wondere wereld van kreeft zoals ‘ie bij Lola’s Bar & Kitchen smaakt. Maar dan nóg lekkerder, want jouw bloed zweet en tranen zitten erin.