13908934_1085679651514711_5271986722566886275_o

Laat je ons uitleggen waarom de BALLINNN’ stage op Vunzige Deuntjes Festival nu al legendarisch is

Op 14 juli is het weer zover – het jaarlijkse, over het hele land verspreidde fissa-bonanza Vunzige Deuntjes komt dan samen in één viering van gezelligheid tijdens Vunzige Deuntjes Festival. Dit jaar zijn wij daar ook bij met onze eigen BALLINNN’ stage; een gekke mix en match van we gaan je even stap-voor-stap uitleggen waarom dit dé stage is waar je de hele dag moet staan.

Sango

Om maar met guns blazin’ te beginnen: we halen dit jaar Sango naar Vunzige Deuntjes Festival op de eigen BALLINNN’ stage. Één van de voortrekkers van het Soulection collectief, verantwoordelijk voor een paar van de best dansbare tracks die de afgelopen jaren zijn uitgekomen. Het maakt niet uit of je hem kent of niet; bij Sango ga je lekker. En dan ook nog te bedenken dat Jarreau Vandal onze stage ook nog even komt blessen – over een Soulection party gesproken.

Nieuw DJ-talent

We zijn bij BALLINNN’ niet bang om nieuw talent naar voren te schuiven – naast gevestigde namen (Midas Hutch (FS Green), Yung Chalé en Urvinho & Faya om er maar een paar te noemen) brengen we ook nieuw talent aan de man. Dus laat je verassen door de skills van EYCEE, The Wolves en Faisal want ze hebben hun plekje op deze line-up meer dan verdiend het afgelopen jaar.

Niet bang voor Grime

De voertaal bij de BALLINNN’ stage zal voornamelijk Hip-Hop zijn maar dat betekend niet dat er plaats is voor nieuwe en oude sounds. Een ondergewaardeerd genre wat ons betreft is grime en UK Garage/bass en dat willen we jullie laten ontdekken. Met DJ’s als Sankoffa en natuurlijk TeamOullie is er geen mogelijkheid om stil te blijven staan. Zet je gunfingers alvast klaar.

Moshpits

Tot slot, er is aan elke stage wel een thema gekoppeld, ons thema kan aan 1 ding vastgesteld worden, moshpits. Tuurlijk, je kan genieten van R&B en soul bij de Bad Gyals Club stage of van classic 90’s en 00’s Hip-Hop bij de No Diggity stage. Maar als je echt MAHer wilt gaan moet je echt zijn bij de BALLINNN’ stage want we beloven moshpits op moshpits op moshpits. Je bent niet anders van ons gewend, toch?