Baby smiling in bed with eyes closed and arms out.

Lang uitslapen maakt je sterker, slimmer en beter in bed

Het is vandaag ‘wereld slaap dag’, een dag waar er een ode wordt gebracht aan slapen en er aandacht is voor mensen met slaapproblemen. Ook is er gekeken naar hoeveel slaap je als mens nou nodig hebt. Volwassenen is dat 7 tot 9 uur, maar de grap is dat de meest succesvolle mensen als Leonardo DiCaprio en Margeret Tatcher maar 4 uur slaap pakken per nacht. Waarom dan die 7 a 9 uur? De National Sleep Foundation komt met de volgende argumenten.

Happiness:

a

Klinkt best logisch, je bent niet de vrolijkste als je met maar 2 uur slaap op je werk zit te strijden.

Betere wiepie:

b

Te weinig slaap lijdt volgens onderzoek uit tot een lager libido en erectie problemen. Ook blijkt Leonardo DiCaprio waardeloos in bed te zijn. 4 uur slaap vs 7 a 9 uur slaap do the math.

Je kan beter tegen pijn:

f

Je pijn levels gaan veel lager liggen. Als iemand met je wilt fittie op een dag dat je veel slaap het gepakt, moet je die challenge accepten no matter what. Oke misschien toch niet, je kan misschien wat langer je vinger op een hete verwarming leggen. Maarja pijn is pijn right?

Je gym prestaties verbeteren aanzienlijk:

e

Meer slaap equals meer energie, klinkt als een logisch vervolg

Meer charisma:

d

Hierbij geld hetzelfde als bij het eerste argument, hoe meer slaap hoe scherper je bent. Als je die 9 uur slaap pakt, lijken al je gesprekken net TedX conferenties.

Meer guap:

c  

Mensen die weinig slapen hebben vaker de neiging om high risk aankopen te doen in plaats het veilig te spelen. Ze leven voor een get rich quick principe, iets wat nooit aan te raden is.

Bron: LADBible